Påsketur til Kristiansand, Norge 2011

Rastløsheden og forventningen lyste ud af turens deltagere på årets første rigtige dykkertur til Kristiansand, Norge. Det blev heller ikke denne tur, som ikke kunne indfri vores sociale forventninger og vores dykkerliderlighed! Frederik havde lavet det store forarbejde med booking af hytte og færgepladser, indkøb af mad samt lavet en fin aftale med Jostein om at sejle os ud på tre af turens dykkerdage.
Vi ankom sent om aftenen til Kristiansand og efter en lille køretur på knap ½ time nåede vi den lille havn, hvor Jostein ventede på os med Hippo. I løbet af meget kort tid fik vi læsset alt vores grej, tøj, rejsekompressor, mad og drikke m.m. over på Hippo og sejlet over til Stokken.
Jostein havde været storsindet og sørget for at hytten var varmet op med hjælp fra hyttens brændeovn, og folk fik hurtigt etableret sig i hytten samt nede i bådskuret.

IMG_2354.JPG

Maden på turen var nøje planlagt, så vi ikke på nogen måder skulle få mangel på vitaminer. Hoved grundstofferne var bacon, æg, fløde og øl og for at undgå skørbug var der indkøbt italiensk salat. Turen blev sluttet af med indtagelse af det traditionsrige kæmpemåltid på færgen, så ingen gik sulten i seng de næste par dage.
Om aftenerne blev der råhygget! Udover at ”pløje” vandsøjlen igennem på de medbragte scootere, så blev der grillet og lavet hyggebål den sidste aften, hvor det meste af bådhyttens indmad blev brændt af. Ellers gik snakken som sædvanlig uden nogen vidste, hvor og hvornår det ville ende. Nogle af emnerne var: Udarbejdelse af den ultimative bailout plan, synkron drømme, (hvor to havde samme drøm om én hændelse, hvor en lyseblå Trabant indgik i drømmen), latterliggørelse af babypasning (bunder i skamfulde misundelse), mangelfulde beslutninger (ingen vidste sig sikre på hvor og hvem man skulle dykke sammen med før i allersidste sekund).
 
Vragdykkene
Turen viste, at der var plads til alle former for dyk. Der blev dykket på luft, nitrox og trimix. Dybden på dykkene varierede fra få meter til små 60 meter. Der var enkelt flaske dykkere, dobbeltsæt og en enkelt baby og alle fik dykket uden at blive overset! Alle var en smule rusten, men det blev hurtigt rystet af på de første dyk og så var vi i gang!
 
Seattle: Det første vrag, som vi mødte på turen, var Seattle! Da vi ankom var der allerede et par hold, som var nede og sige goddag til dette vrag. Vandet var mellem 4-8 grader celsius og sigten var fantastisk god. På dette vragdyk satte Aalborg Sportsdykker klub verdensrekord i længde opstigning fra 25 meters dybde. Nogle af klubbens medlemmer brugte nemlig knap 700 meter under overfladen på at stige op fra 25 meters dybde – ja, hvad gør man ikke for at blive lidt længere tid i vandet!
Vi var alle så begejstret for dykkets høje kvalitet, at vi besluttede at dykke på Seattle næste dag. Stemningen var dog også høj under næste dags morgenmad, men blev kortvarigt afbrudt af et besøg af en dykker fra en Århusiansk dykkerklub, som kunne fortælle, at der nu var dykkerforbud Påsken over på Seattle pga. af lig fund inde i vraget!
 
Mosel: Vi var så heldige, at vi kunne bruge Hippo på dette dyk. Jostein, skibets kaptajn, tog os ud på det længe ønskede vragdyk på Mosel. Vi var glade for at kunne benytte Hippo på sådan en tur, idet Mosel ligger udenskærs, så der kan forekomme bølger og strøm, men samtidig er det også en smuk tur på knap 2 timer, hvor vi kunne hyggesnakke og glæde os til dykket. Mosel er et tysk vagtbåd fra anden verdenskrig, som blev sænket af de allierede under et luftangreb. Mosel er et relativt nyt vrag, som blev fundet sommeren i 2001, og som ligger på 30-54 meters dybde. Det er et flot vrag med rigtig mange detaljer bl.a. luftværnskanon, rat, granatkasse med granathylster m.m. Vi nød alle dykket pga. den fantastiske sigte, de gode vejrforhold samt den gode stemning!
 

IMG_2380.JPG


 
Tom B: Hippoen tog også os ud til dette vrag på turens sidste dykkerdag. Solen skinnede højt på himmelen og havet var nærmest blikstille. Dette er rigtigt fint lille vrag, som ligger på en dybde fra 14 til 20 meter på lys sandbund. Vraget ligger i tre dele på havbunden med gode penetreringsmuligheder og masser af maritimt dyreliv. Et sådan type vrag er et fantastisk begyndervrag.
 

IMG_7373.JPG


 
Naturdykkene
Udover vragdykkene blev der også brugt tid på at se natur og jage under vandet. Jage under vandet er dog nok for meget sagt. Men ikke desto mindre gik der ild i blodet hos flere, som på ustyrlig måde kunne støvsuge havbunden for alt, som hedder kammuslinger.
Kammuslinger kan tilberedes på mange forskellige måder, men et par af turens grundstoffer, nemlig fløde og lidt salt og peber gjorde kammuslingen til en attraktiv spise.
 

IMG_7351.JPG


 
Frederik og Kenny havde taget deres undervands scootere med sig til stor fornøjelse for mange af turens deltagere. Undervands scooterne blev typisk brugt omkring Stokken på lavt vand sent eftermiddag eller først på aftenen. Der blev taget en del billeder af disse undervands cowboys og der blev prøvet et ynkeligt forsøg på at videofilme via montering af kamera på snuden af den ene undervands scooter.
 

DSC06696.JPG


 
Denne tur bestod af et særdeles homogent hold, som forstod at hygge og alle viste stor interesse for hinanden gennem hele turen!
 

IMG_7421.JPG

 
 
Tak til alle som gjorde Påsketuren på Stokken til en dejlig oplevelse:
Linette – for smukke toner fra hornet
Henrik – synkrondrømmeren
Rune – for hans udholdenhed
Per – som nu endelig har taget sig sammen     
Casper – som nu også endelig har taget sig sammen   
Kenneth – for han ultimative bailout plan
Mathias – fisk fra Hvide Sande    
Asbjørn – Norges trold
Frederik – for turens logistik
Kenny – Hvalhviskeren
Jan O. – Bobble tjekkeren
 
Billeder fra turen: aalborgdyk.dk/index.php

Kalender

Last month January 2020 Next month
M T W T F S S
week 1 1 2 3 4 5
week 2 6 7 8 9 10 11 12
week 3 13 14 15 16 17 18 19
week 4 20 21 22 23 24 25 26
week 5 27 28 29 30 31

Kontakt os

Navn (*)
Du skal angive navn
Din e-mail (*)
Du skal angive din e-mail adresse
Emne (*)
Angiv venligst et emne
Besked (*)
Beskeden har intet indhold? Ret venligst.
Antispam kode Antispam kode
Forkert kode